Lidt lokalhistorie | A/B Hunderup Møllepark

A/B Hunderup Møllepark

Lidt lokalhistorie

I landbyen Hunderup blev der tilbage i 1876 rejst en mølle med tilhørende bageri. Adskillige økonomiske ulykker (tvangsauktioner) ramte dog møllen i årene frem til 1924 hvor den blev solgt til Bagermestrene i Odense. Bagermestrenes Brødfabrik var et moderne rugbrødsbageri som forsynede byens bagere med rugbrød så bagerne kunne koncentrere sig om det “fine” brød.

En brand i fabrikken gjorde det i 1933 af med den gamle mølle og nyt industrimølleri erstattede det nedbrændte.

I en artikel i Fyens Stiftstidende fra 1967 står der bl.a.: ” A/S Bagermestrenes Brødfabrik var netop i gang med en større modernisering og havde blandt andet taget en maskine i brug, der gjorde det unødvendigt at røre ved brødet, efter at det var kommet ud af en af fabrikkens ovne. Fabrikken fremstillede hver dag 13.000-14.000 rugbrød, sigtebrød og franskbrød og solgte derudover ca. fem millioner pakker brød om året, typisk med syv eller 14 skiver i hver pakke.”

Brødfabrikken kom senere til at hedde Fynbo Brød som dog gik konkurs i 1990. Herefter bliver fabriksbygningerne nedrevet – og området udlagt til beboelse.

Læs mere i denne spændende artikel fra Fyens Stiftstidende 06-01-2014

Du kan se gamle postkort fra Hjallesevej i dette link:
KLIK HER
I en lokalplan fra 1991 beskriver Odense Kommune den fremtidige anvendelse for området efter nedrivningen af brødfabrikken.

Du kan se lokalplanen nedenfor